Tatjana Đorđević

Biografija

Tatjana Đorđević

Tatjana Đorđević, diplomirala je na Katedri za klavir Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Arba Valdme. Tokom studija klavira, predavali su joj i profesori Andreja Preger i Lidija Stanković. 

Aktivno je pohađala majstorske kurseve za klavir i kamernu muziku gde se stručno usavršavala kod: S. Gadžijeva, N. A. Južanjina, R. Kinke, M. Udea, P. Lenenberga, M. Kodla.

Tokom školovanja bila je dobitnica brojnih nagrada na takmičenjima bivše Jugoslavije.

Pedagošku karijeru započela je u muzičkoj  školi „Stanislav Binički“, a od 2008. godine je profesor klavira u muzičkoj školi „Josip Slavenski“ u Beogradu.

Učenici Tatjane Đorđević dobitnici su mnogih prvih nagrada i najviših priznanja na pijanističkim takmičenjima u Srbiji i inostranstvu (Republičko takmičenje, Međunarodno takmičenje Davorin Jenko, Međunarodno takmičenje mladih pijanista Mihailo Vukdragović, Međunarodno takmičenje Petar Konjović, Memorijal Dr. Vojislav Vučković, Klavirsko takmičenje Slavenski, Orbetelo međunarodno takmičenje za mlade pijaniste (Italija), Međunarodno takmičenje Anton Rubinštajn u Parizu i druga). Pored toga, njeni učenici ostvarili su solističke nastupe sa orkestrom, kao i brojne nastupe u svim najznačajnijim beogradskim koncertnim dvoranama, a studije klavira su uspešno nastavili na FMU u Beogradu, na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Univerzitetu Anton Brukner u Lincu (Austrija) i Univerzitetu za muziku i ples u Kelnu (Nemačka).

Svojim učenicima ukazuje i na značaj zajedničkog muziciranja, kao rezultat su osvojene brojne nagrade u različitim kategorijama na republičkim takmičenjima i festivalima za kamernu muziku u Srbiji.

Često učestvuje u radu žirija na domaćim pijanističkim takmičenjima.