Takmičenje

Međunarodno takmičenje “Davorin Jenko”

Međunarodno takmičenje “Davorin Jenko” je u proteklih dvadeset godina privuklo pažnju domaće i strane muzičke javnosti svojim profesionalnim, ali otvorenim i fleksibilnim stavom prema muzici, nastojeći da pomiri sukobe u tradicionalnom i modernom pristupu takmičenju među umetnicima svih uzrasta, školske spreme i interesovanja.

Više od 8500 takmičara iz Srbije i inostranstva (Slovenije, Italije, Švajcarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Austrije, Francuske, Ukrajine, Rusije, Bugarske, Slovačke, Mađarske, Crne Gore, UAE…) koji su tokom prethodnih godina učestvovali na takmičenju, stručni žiri sastavljen od vrsnih pedagoga i izvođača iz zemlje i inostranstva (Nemačke, Engleske, Kine, Austrije, Rusije, Ukrajine, Slovenije, Španije, Velike Britanije…), gostoprimljivost domaćina i specifičan način nagrađivanja, govore u prilog organizaciji i sadržaju takmičenja. Ideja organizatora od samog početka bila je da takmičenje bude nezaboravan i sadržajan umetnički i društveni doživljaj.

Prijavljivanje za discipline Duvčkih instrumenata do 31. decembra 2023. godine

Takmičenje za discipline Duvčkih instrumenata održaće se u periodu od 11. do 18. februar 2024. godine

 

Prijavljivanje za Klavir solo i Klavir duo do 5. februara 2024. godine.

Takmičenje za discipline Klavir solo i Klavirski duo održaće se u periodu od 15. do 20. marta 2024. godine.

I ove godine u okviru Takmičenja za discipline Drvenih duvačkih instrumenata, najboljem klarinetisti i saksofonisti po oceni stručnog žirija biće dodeljena ligatura, donacija firme SAX CLINIC Ltd. iz Skoplja.

U disciplini Klavir, prema oceni stučnog žirija, najuspešnijem učesniku biće dodeljena Stipendija za klavirski seminar kod prof. Rubena Dalibaltajana i prof. Julie Gubajduline, donacija GŠ Makarska.

  • Žiri

Ministarstvo
Piano Land
Pedagoski muzej
ministarstvo kulture i informisanja
Asocijacija Flautista Srbije logo remake
Sax Clinic