Milica Vasiljević Bisenić

Biografija

Milica Vasiljević Bisenić

Milica Vasiljević Bisenić, muzičko obrazovanje stekla je kod renomiranih beogradskih profesora klavira, najpre kod prof. Slobodanke Simić u Muzičkoj školi „Mokranjac”, a zatim kod prof. Mirjane Šuice-Babić na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Studije klavira nastavila je kod prof. Arkadija Sevidova na Muzičkoj akademiji Gnjesin u Moskvi, a potom, pod mentorstvom prof. Olivere Đurđević, završila je i specijalističke studije kamerne muzike na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Nastupala je na koncertnim podijumima širom Srbije i regiona, kao solo pijanista i čembalista i kao član kamernih ansambala.

Od 1988. godine radi kao profesor klavira u Muzičkoj školi „Mokranjac” u Beogradu, gde je trenutno i rukovodilac stručnog veća klavirskog odseka. Za svoj pedagoški rad dobila je priznanje „Najbolji muzički pedagog” od Udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije. Njeni učenici osvojili su više od 100 nagrada na državnim i međunarodnim takmičenjima. Mnogi od njih nastavili su svoje obrazovanje na prestižnim muzičkim akademijama u Srbiji i u inostranstvu (SAD, Izrael, Nemačka, Austrija, Holandija, Hrvatska, itd.) i uspeli su da se istaknu kao pijanisti, pedagozi, kompozitori, muzički urednici.

Pored toga, Milica Vasiljević Bisenić je za vreme svog boravka u Kairu, od 2011. do 2018. godine, organizovala 14 koncerata srpskih muzičara u operskim kućama u Kairu i Aleksandriji, u saradnji sa Kairskom operom.