Милица Васиљевић Бисенић

Биографија

Милица Васиљевић Бисенић

Милица Васиљевић Бисенић, музичко образовање стекла је код реномираних београдских професора клавира, најпре код проф. Слободанке Симић у Музичкој школи „Мокрањац”, а затим код проф. Мирјане Шуице-Бабић на Факултету музичке уметности у Београду. Студије клавира наставила је код проф. Аркадија Севидова на Музичкој академији Гњесин у Москви, а потом, под менторством проф. Оливере Ђурђевић, завршила је и специјалистичке студије камерне музике на Факултету музичке уметности у Београду.

Наступала је на концертним подијумима широм Србије и региона, као соло пијаниста и чембалиста и као члан камерних ансамбала.

Од 1988. године ради као професор клавира у Музичкој школи „Мокрањац” у Београду, где је тренутно и руководилац стручног већа клавирског одсека. За свој педагошки рад добила је признање „Најбољи музички педагог” од Удружења музичких и балетских педагога Србије. Њени ученици освојили су више од 100 награда на државним и међународним такмичењима. Многи од њих наставили су своје образовање на престижним музичким академијама у Србији и у иностранству (САД, Израел, Немачка, Аустрија, Холандија, Хрватска, итд.) и успели су да се истакну као пијанисти, педагози, композитори, музички уредници.

Поред тога, Милица Васиљевић Бисенић је за време свог боравка у Каиру, од 2011. до 2018. године, организовала 14 концерата српских музичара у оперским кућама у Каиру и Александрији, у сарадњи са Каирском опером.