Marin Zokić

Biografija

Marin Zokić

Marin Zokić rođen je u Splitu, gde je završio osnovno i srednje muzičko obrazovanje u Muzičkoj školi“Josipa Hatzea“ u klasi prof. Ante Puharića. Diplomirao je trubu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 1995.godine. u klasi prof. Stanka Selaka. Usavršavao se na Međunarodnoj trubačkoj akademiji u Bremenu (Trompeten-AkademieWerder). Tоkom školovanja u Bremenu pohađao je nastavu kod istaknutih umetnika i pedagoga(Pierre Thibaud, Bo Nilsson,Thomas Stevens, James Thompson, John Wallace, Matthias Höfs, Rudolf Köpp.) Tоkom studija u Bremenu aktivno je učestvovao u projektima Bremenske filharmonije i opere. Pohađao je brojne seminare kod istaknutih pedagoga u zemlji i svetu (Stanko Arnold, Phillip Smith, Allen Vizzuti, Eric Rinner, Timofej Dokshitzer, Edward Caroll, Claes Stromblad, Thierry Caens i dr.)

Do sada je solistički nastupao uz mnogobrojne Hrvatske orkestre: Zagrebačku filharmoniju, Hrvatski kamerni orkestar, Varaždinski kamerni orkestar, Orkestar Hrvatske ratne mornarice Split, Zadarski kamerni orkestar. Bio je solo trubač orkestra Hrvatske vojske, te solo trubač Simfonijskog orkestra HRT-a. Od 1998. godine prvi je trubač Zagrebačke filharmonije. Uz niz solističkih nastupa njeguje i kamerno muziciranje. Član je stručnog ocenjivačkog suda na takmičenjima u Hrvatskoj i inostransvu (Međunarodno takmičenje“Bistrički zvukolik“, Međunarodno takmičenje“Varaždin Woodwind&Brass“, Međunarodno takmičenje “Davorin Jenko“ Beograd)

Od 1999.godine bavi se pedagoškim radom; izvanredni je profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Redovno održava letnju školu trube na otoku Braču i Zagrebu.