Katerina Krstić

Biografija

Katerina Krstić

Rođena u Češkoj Republici. Studirala je na FMU u Beogradu u klasi profesora Ljubiše Petruševskog i diplomirala 2005. godine u klasi profesora Dragana Lazića.

Osvojila je veliki broj značajnih nagrada na takmičenjima kao solista i član kamernih ansambala. Pohađala je majstorski kurs kod profesora Davida Waltera. Održala je niz koncerata u zemlji i inostranstvu kao i ostvarila veliki broj snimaka za Radio i Televiziju Srbije.

Nastupala je kao solista sa orkestrom FMU, orkestrom „Pro Classica“, „Pančevački gudački orkestar“, „Niški simfonijski orkestar“. Sarađivala sa  Umetničkim ansamblom Vojske Srbije, Simfonijskim orkestrom RTS-a, Sarajevskom Filharmonijom, Kamernim orkestrom Skovran, Kamernim orkestrom“ Simfonijeta“,“ Gudačima Svetog Đurđa“, Beogradskim kamernim orkestar „Ljubica Matić“.

Svoj pedagoški rad započinje u M.Š.“Jovan Bandur“ u Pančevu, zatim u M.Š. “Kosta Manojlović“ Zemun, M.Š. “Miloje Milojević“ Kragujevac. Trenutno radi u M.Š. „Vatroslav Lisinski“ Beograd. Sa svojim učenicima ostvaruje veliki broj nagrada i zapaženih nastupa.

2014 dobija nagradu pokrajinske vlade Vojvodine za izuzetna pedagoška ostvarenja.