Igor Lazić

Biografija

Igor Lazić

Igor Lazić je rođen u Beogradu. Hornu je počeo da svira sa deset godina u klasi prof. Zorana Mrdjenovica. Studirao je u klasi prof. Stjepana Rabuzina na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Studije nastavlja na Visokoj školi za muziku u Trosingenu (Nemačka) u klasi profesora Francis Orvala, gde zavšava najviši nivo studija (solistiše ausbildung). Doktorirao je iz oblasti kamerne muzike sa temom „Tembrovska raznolikost horne u kamernom ansamblu sa drvenim duvačkim instrumentima“.

Od 2001. godine do 2011. godine je bio solo hornista Beogradske filharmonije i u tom periodu je sarađivao sa svetski poznatim imenima kao što su Zubin Mehta, sir Nevil Mariner, Karl Anton Rihenbaher, Najdžel Kenedi, Sara Čang, Maksim Vangerov, Hansjorg Šelenberger, Milan Turković, Štefan Dor, Pol Mejer, Radovan Vlatković, Herman Bauman, Radek Baborak i drugi. Docent je na katedri za kamernu muziku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu ne kojoj radi od decembra 2003. godine.

            Učestvovao je u radu brojnih kamernih ansambala, kao što je Beogradski kvartet horni, Trosingen Braskvintet, „Pulank Bleserkvintet“, “Isang Jun” ansambl (ansambl nove muzike), ansambl “Altemuzik” (ansambl rane muzike). Leta 2001. učestvovao je u letnjoj turneji Gustav Maler Jugend Orkester-a, pod dirigentskom palicom Ivana Fišera i Franca Velser Mesta. Nastupa kao solista i kamerni muzičar na koncertnim podijumima širom zemlje i u inostranstvu.