Aleksandra Horvat

Biografija

Aleksandra Horvat

Flautistkinja Aleksandra Horvat, završila je nižu i srednju muzičku školu u rodnom Zrenjaninu i nastavila školovanje na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Mariana Egića. U toku studiranja učestvovala je na festivalima i više takmičenja. Učesnik je i mnogobrojnih majstorskih kurseva u zemlji i inostranstvu koje su držali Irena Grafenauer, Sophie Cherrier, Felix Renggli, János Bálint, Christine Gangelhoff i drugi. 

Više puta je bila nagradjena kao naujpešniji pedagog (2016 – Međunarodni Festival Lady Wind u 

Pančevu, 2017 – Internacionalni Muzički Festival FEMUS u Subotici, 2020 – 22. Međunarodni Susreti Flautista „Tahir Kulenović“ u Valjevu), a njeni učenici učestvuju na takmičenjima i u inostranstvu i ostvaruju značajne rezultate. 

Ostvarila je velik broj koncerata, solističkih i kao član tria i kvarteta flauta. Sa kolegom pijanistom Sašom Svijićem, trenutno svira program pod nazivom “Zvukom flaute I klavira kroz domaće muzičko stvaralaštvo”. U toku 2021. i 2022. godine, održali su solističke koncerte u Zrenjaninu, Novom Sadu, Kuli, Bečeju I Sremskoj Mitrovici. Na njenom repertoaru su i dela kompozitora iz perioda baroka, klasike, romantizma, domaćih kompozitora i moderne muzike. 

Kao profesor flaute i kamerne muzike od 2000. godine radi u Muzičkoj školi „Isidor Bajić“ u Novom Sadu.