Душанка Гавриловић

Биографија

Душанка Гавриловић

Душанка Гавриловић музичко образовање започела је у Музичкој школи „Петар Кранчевић” у класи проф. Милде Кузминац. Школовање је наставила у Београду, у Музичкој школи „Станковић”, у класи проф. Слободана Продановића, а затим у Музичкој школи „Мокрањац”, у класи проф. Александра Бауера. Дипломирала је на Катедри за клавир Факултета музичке уметности у Београду, где је стекла и диплому магистра уметности (2012. године) у класи проф. Бранка Пенчића. Током школовања освајала је бројне награде на такмичењима, у земљи и иностранству, и наступала на концертима као солиста и као члан камерних састава.

Педагошки рад започела је још као студент. Њени ученици добитници су бројних награда на такмичењима у земљи и иностранству, као и лауреати Републичког такмичења, Међународног такмичења „Даворин Јенко”, Међународног такмичења младих пијаниста у Шапцу, Фестивала пијанизма у Сремској Митровици, Фестивала „Исидор Бајић” итд. Поред ових признања, многи њени ученици добитници су и Светосавске повеље коју Сремска Митровица додељује најуспешнијим ђацима.

Осим педагошким радом, бави се и културно-уметничком и концертном делатношћу. Свира у квартету „Маестре” који кроз различите пројекте доприноси популаризацији уметничке музике у Србији. Душанка Гавриловић је организатор многобројних концерата и семинара, а од 2018. године је и Уметнички директор Фестивала пијанизма у Сремској Митровици.

Поред рада у МШ „Петар Кранчевић”, бави се и педагошким радом у оквиру Удружења за креативни развој деце „Пиколо”, које је основала 2004. године. Пише и компонује песме за Дечји хор „Пиколо” које су 2018. године забележене на првом објављеном ЦД-у хора, под називом „Срећоснили сунцокрили”. Током протеклих година хор је имао бројне наступе и концерте широм Србије, а посебно се издвајају концерти у Великој сали Коларчеве задужбине, у мају 2019. године, у Сава Центру у Београду, новосадској Синагоги и на Змајевим дечјим играма у Новом Саду. Хор је снимао за РТВ и РТС.