Danijel Oto

Biografija

Danijel Oto

Danijel Oto, srednju muzičku školu završio je u Varaždinu, u klasi prof. Miljenke Slunjski, a Muzičku akademiju u Zagrebu, u klasi pijaniste i pedagoga, prof. Vladimira Krpana. Usavršavao se kod eminentnih pedagoga za klavir i kamernu muziku, a neki od njih su P. Ajher, F. Skala, N. Flores, V. Krpan, K. Krasnitski, E. J. Kim.

Kao korepetitor sarađivao je sa brojnim renomiranim umetnicima, među kojima je i danski trombonista Karsten Svemberg. Sa Varaždinskim kamernim orkestrom učestvovao je u projektima koji su nominovani za diskografsku nagradu „Porin” u kategoriji klasične muzike. 

Nastupao je u koncertnim dvoranama u zemlji i inostranstvu (Kajzersal u Beču, Narodno pozorište u Beogradu, Hrvatski glazbeni zavod, Dvorana „Univers” u Ljubljani, Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu i Osijeku, dvorana „Blagoje Bersa” u Zagrebu itd.). 

Redovno je angažovan kao zvanični korepetitor međunarodnih takmičenja (2018. godine je po treći put bio zvanični korepetitor na Međunarodnom takmičenju „Hans Gabor Belvedere” u Austriji) i master tečajeva. Pedagoškim radom bavi se od 2008. godine, a trenutno radi kao profesor klavira i korepeticije u Muzičkoj školi u Varaždinu. U dosadašnjem radu osvojio je 104 nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima. Član je EPTE i Hrvatske glazbene mladeži. Stalni je član žirija na takmičenjima u Hrvatskoj i u inostranstvu.