Данијел Ото

Биографија

Данијел Ото

Данијел Ото, средњу музичку школу завршио је у Вараждину, у класи проф. Миљенке Слуњски, а Музичку академију у Загребу, у класи пијанисте и педагога, проф. Владимира Крпана. Усавршавао се код еминентних педагога за клавир и камерну музику, а неки од њих су П. Ајхер, Ф. Скала, Н. Флорес, В. Крпан, К. Краснитски, Е. Ј. Ким.

Као корепетитор сарађивао је са бројним реномираним уметницима, међу којима је и дански тромбониста Карстен Свемберг. Са Вараждинским камерним оркестром учествовао је у пројектима који су номиновани за дискографску награду „Порин” у категорији класичне музике. 

Наступао је у концертним дворанама у земљи и иностранству (Кајзерсал у Бечу, Народно позориште у Београду, Хрватски глазбени завод, Дворана „Универс” у Љубљани, Хрватско народно казалиште у Вараждину и Осијеку, дворана „Благоје Берса” у Загребу итд.). 

Редовно је ангажован као званични корепетитор међународних такмичења (2018. године је по трећи пут био званични корепетитор на Међународном такмичењу „Ханс Габор Белведере” у Аустрији) и мастер течајева. Педагошким радом бави се од 2008. године, а тренутно ради као професор клавира и корепетиције у Музичкој школи у Вараждину. У досадашњем раду освојио је 104 награде на државним и међународним такмичењима. Члан је ЕПТЕ и Хрватске глазбене младежи. Стални је члан жирија на такмичењима у Хрватској и у иностранству.