Упис

Одлука о висини школарине

Одлука о утврђивању висине школарине за ванредне ученике средњих школа

Пријемни испити ОМШ

Поштовани родитељи,

Обавештавамо вас да ће се пријаве за полагање ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА ЗА УПИС У ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ, школске 2023/2024. године, примати искључиво електронским путем од 1. априла до 5. маја 2023. године.

Електронској пријави можете приступити овде.

Сви заинтересовани могу се пријавити за следеће инструменте:

  • клавир, хармоника, виолина, виолончело, гитара, флаута (шестогодишње школовање, узраст до 9 година),
  • кларинет, обоа, фагот, труба, хорна, тромбон, удараљке (шестогодишње школовање, узраст евентуално до 11 година),
  • контрабас (четворогодишње школовање, узраст до 11 година),
  • соло певање (четворогодишње школовање, девојке 13 година и старије и мушкарци 16 година и старији).

Полагање пријемног испита одржаће се 13. и 27. маја 2023. године, у матичној школи (Мишка Крањца 7) и у издвојеном одељењу ”14. Октобар” (Гочка 40).

Резултати пријемног испита за основну музичку школу биће објављени до краја јуна, на огласној табли на одељењу где су кандидати полагали испит.

Упис у 1. разред основне музичке школе вршиће се у матичној школи, сваког радног дана од 9 до 17 часова, до 1. јула 2023. године.

Линк за Електронску пријаву је

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdTaMAV0mYabRZlj55hRjLcYGMueqlwsanQee8HwCis5HQZ7Q/viewform?usp=pp_url

 

Пријемни испити СМШ

Кратко упутсво Министарства просвете у вези са процесом полагања пријемног испита

На дан полагања испита идентификација ученика врши се помоћу ђачке књижице. Ученици су дужни да пре почетка испита дају на увид књижицу дежурном наставнику. Ово се односи на све делове испита којима ученици приступају.
Ученици на месту полагања испита поред ђачке књижице могу имати само обичну оловку (односно хемијску оловку за тест из Теорије музике), гумицу и флашицу са водом. Све остале ствари, укључујући мобилне телефоне, треба да оставе у просторији коју је школа предвидела и обезбедила.

За испите који се полажу писмено (ДИКТАТ, тест из ТЕОРИЈЕ МУЗИКЕ) ученици треба да дођу 30 минута пре почетка испита, како би дежурни наставник могао да их прозове, идентификује и упути на место полагања.

Ученици треба да дођу најмање 15 минута пре почетка испита из СОЛФЕЂА, како би дежурни наставник могао да их прозове, идентификује и упути на место полагања.

Ученици долазе на испит из ГЛАВНОГ ПРЕДМЕТА (инструмент) на осву сатнице полагања по инструментима, а у договору са предметним наставником, најмање 15 минута пре почетка испита, како би дежурни наставник могао да их прозове, идентификује и упути на место полагања.

Родитељима, односно законским заступницима ученика и предметним наставницима није дозвољено присуство у школи за време полагања пријемног испита без посебне дозволе (када је одрасла особа у својству личног пратиоца или асистента ученику).

http://mojasrednjaskola.gov.rs

 

Пријемни задаци

Примери задатака из солфеђа и теорије музике на пријемним испитима за упис у средњу музичку школу (ТО и вокалано–инструментални одсек) садрже диктат, тест из теорије музике, певање с листа и ритмичко читање (парлато).