Такмичењe

Међународно такмичење

Међународно такмичење “Даворин Јенко” је у протеклих двадесет година привукло пажњу домаће и стране музичке јавности својим професионалним, али отвореним и флексибилним ставом према музици, настојећи да помири сукобе у традиционалном и модерном приступу такмичењу међу уметницима свих узраста, школске спреме и интересовања.
Више од 8500 такмичара из Србије и иностранства (Словеније, Италије, Швајцарске, Македоније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Аустрије, Француске, Украјине, Русије, Бугарске, Словачке, Мађарске, Црне Горе, УАЕ…) који су током претходних година учествовали на такмичењу, стручни жири састављен од врсних педагога и извођача из земље и иностранства (Немачке, Енглеске, Кине, Аустрије, Русије, Украјине, Словеније, Шпаније, Велике Британије…), гостопримљивост домаћина и специфичан начин награђивања, говоре у прилог организацији и садржају такмичења. Идеја организатора од самог почетка била је да такмичење буде незабораван и садржајан уметнички и друштвени доживљај.
Пријављивање за дисциплине Дувчких инструмената до 31. децембра 2023. године
Такмичење за дисциплине Дувчких инструмената одржаће се у периоду од 11. до 18. фебруар 2024. године

Пријављивање за Клавир соло и Клавир дуо до 5. фебруара 2024. године.
Такмичење за дисциплине Клавир соло и Клавирски дуо одржаће се у периоду од 15. до 20. марта 2024. године.

И ове године у оквиру Такмичења за дисциплине Дрвених дувачких инструмената, најбољем кларинетисти и саксофонисти по оцени стручног жирија биће додељена лигатура, донација фирме SAX CLINIC Ltd. из Скопља.

У дисциплини Клавир, према оцени стручног жирија, најуспешнијем учеснику биће додељена Стипендија за клавирски семинар код проф. Рубена Далибалтајана, проф. Јулие Губајдулине, донација ГШ Макарска.

  • Жири

Ministars
Piano Land
pedagoski
logo ministarstvo
Asocijacija Flautista Srbije logo remake
Sax Clinic