Николина Ефтимова Тодоровска

Биографија

Николина Ефтимова Тодоровска

Николина Ефтимова Тодоровска, похађала основну и средњу музичку школу у Скопљу, а након школовања борави годину дана на „Моцарт“ академији у Пољској у класи проф. А. Николет. Током свог школовања, освајала је више награда на републичким и федеративним такмичењима.

Од 1995. године ради у ДМУ „Тодоров Скаловски-Тетоец“ у Тетову где формира класу флауте, и паралелно ради у ДМБУЦ „Илија Николовски-Луј“ у Скопљу. Од 2011. године редовни је професор у Скопљу. Веома је активна са својим ученицима на концертима, манифестацијама и различитим пројектима које организује школа и град Скопље, а њени ученици учествују на многим државним и међународним такмичењима на којима освајају дипломе за одличан наступ и освајају прве, друге и треће награде.

У 2009. години осваја специјалну награду за „највиша учитељска достигнућа“. Сарадница је у Развојном бироу за едукацију за припрему музичких програма. Члан је жирија на државним и међународним такмичењима у Скопљу, Охриду, Приштини. 2019. године је део жирија на међународном такмичењу Арс Косова и држи семинар флауте студентима такмичења.

Наступала је у квартету и трију у већим градовима широм Македоније и у иностранству: Риму, Лисабону, Призрену, Сарајеву.

У 2014. години са колегом је основала удружење АМЕ Полихимнија Скопље и покренула многе пројекте, укључујући организовање музичких летњих и зимских кампова, радионица, семинара, концерата, Еразмус+ пројеката, Међународни фестивал Полихимнија.