Марин Зокић

Биографија

Марин Зокић

Марин Зокић рођен је у Сплиту, где је завршио основно и средње музичко  образовање у Музичкој школи“Јосипа Хатзеа“ у класи проф. Анте Пухарића. Дипломирао је трубу на Музичкој академији у Загребу 1995.године. у класи проф. Станка Селака. Усавршавао се на Међународној трубачкој академији у Бремену. Током  школовања у Бремену похађао је наставу код истакнутих уметника и педагога(Пјер Тхибауд, Бо Нилсон,Томас Стевенс, Џамес Томпсон, Јохн Валаце, Маттхиас Хöфс, Рудолф Кöпп.) Током студија у Бремену активно је учествовао у пројектима Бременске филхармоније и опере. Похађао је бројне семинаре код истакнутих педагога у земљи и свету (Станко Арнолд, Филип Смитх, Ален Визути, Ериц Ринер, Тимофеј Доксхитзер, Едвард Карол, Клаес Стромблад, Тхиерy Каенс и др.)

До сада је солистички наступао уз многобројне хрватске оркестре: Загребачку филхармонију, Хрватски камерни оркестар, Вараждински камерни оркестар, Оркестар Хрватске ратне морнарице Сплит, Задарски камерни оркестар. Био је соло трубач оркестра Хрватске војске, те соло трубач Симфонијског оркестра ХРТ-а. Од 1998. године први је трубач Загребачке филхармоније. Уз низ солистичких наступа негује и камерно музицирање. Члан је стручног оцењивачког суда на такмичењима у Хрватској и иностранству (Међународно такмичење“Бистрички звуколик“, Међународно такмичење“Вараждин Дрвени и  лимени дувачки инструменти“, Међународно такмичење “Даворин Јенко“ Београд)

Од 1999.године бави се педагошким радом; изванредни је професор на Музичкој академији у Загребу и на Музичкој академији у Сарајеву. Редовнo одржава летњу школу трубе на отоку Брачу и Загребу.