Кристина Фасбендер

Биографија

Кристина Фасбендер

Кристина  Фасбендер  је студирала у Штудгарту у класи професора Жан-Клода Жерара и на Моцартеуму у Салзбургу у класи професора Мајкла Мартина Кофлера. 

Као солисткиња наступала је са оркестрима као што су Симфонијски оркестар Берлинског радија, Оркестар Бетховенхале Бон, Оркестар Комише Опер Берлин (под диригентском палицом Кирила Петренка), Концертхаусоркестер Берлин, Гудачки фестивал Луцерн, Литвански камерни оркестар и многи други. Од 1999. до 2012. године била је соло флаутисткиња Оркестра Комише Опер Берлин. Са ове позиције је, као гостујући музичар, била позвана у оркестаре Берлинске филхармоније,  градске капеле у  Берлину, Баyеришес градског оркестара у Минхену и Радијског синфонијског оркестара ВДР у Келну. 

Од 2012. године пошла је путем образовања и преузела улогу професора на Факултету музичке уметности у  Мунстеру. Убрзо су се њени успеси прочули и након позиције професора флауте на Факултету музичке уметности у  Вурзбургу, Кристина Фасбендер Фассбендер је 2017. Постављена за професора на Универзитету уметности у Берлину. Чест је предавач на међународним мајсторским курсевима и редовни је члан жирија на националним и међународним такмичењима, међу којима је последње из 2019. године када је била као председавајућа  жирија на 71. такмичењу “Прашко пролеће”.

Кристина Фасбендер је снимила многе дискове за Арс музик, Хенслер Профил и друге. Концертне активности, као солисткиње и камерног музичара одвеле су је на фестивале у Шлезвик Холштајн, Цермат, Мекленбург Фортпомерн и Хајделберг. Њени партнери за камерну музику су Трио Вик, Квартет Кленке, Квинтет Ма’алот и Ансамбл Сцхароун из Берлина.

Кристина Фасбендер је уметница која свира Санкyо 14К флауту са 18К главом.