Катарина Милошевић

Биографија

Катарина Милошевић

 Катарина Милошевић рођена је у Лесковцу где је завршила основно и средње музичко образовање у школи „Станислав Бинички“, у класи професорке Јелене Тричковић. Факултет Музичке уметности у Београду завршила је у класи професора Љубише Јовановића а последипломске студије на Факултету уметности у Источном  Сарајеву у класи професорке Сање Стијачић. У току школовања усавршавала се код истакнутог флаутисте и професора Јаноша Балинта.

        Након завршених студија 2001.године започиње педагошки рад у музичкој школи „Петар Коњовић“ у Београду, у којој је и тренутно ангажована као професор флауте. Од почетка остварује запажене резултате у педагошком раду. Ученици из њене класе успешно наступају на концертима, фестивалима, републичким и међународним такмичењима и добитници су бројних награда. Поред активног бављења педагогијом Катарина изузетно негује и подстиче развој камерне музике код својих ђака, са којима је такође остварила низ значајних концерата и награда на такмичењима. 

        Од 2007. године учествује као члан жирија на такмичењима у Србији.  Активно наступа на концертима камерне музике са својим колегама из школе у свим значајним салама у Београду. Од 2016.године у својој школи 4 пута је изабрана за професора године. Катарина је 2018. године изабрана за најуспешнијег професора на такмичењу „Млади виртуоз“ у категорији флаутиста.