Јасна Марковић Вујановић

Биографија

Јасна Марковић Вујановић

Рођена у Тузли 1973. године, где је завршила основну и средњу музичку школу. Као ученица учествовала је на многим такмичењима на којима је освајала бројне високе републичке и савезне награде. 

Након похађања летњег курса Академије уметности у Новом Саду,  а на позив свог будућег професора, Маријана Егића, уписује се на прву годину судија 1990. године,  са 17 година.

За време студија похађала је курсеве реномираних флаутиста (Рената Грајс – Армин, 1992. и 1994. у  Италији), учествовала у раду мађарске секције флаутиста у Шопрону, била  полазник курса професора Петера Лукаса – Графа,  а након студија и курсева Софи Шерије, Јаноша Балинта, Гергеља Ицеша.

У Музичкој школи Исидор Бајић запослена је од треће године студија. Потврда њених педагошких резултата су, поред бројних награда њених ученика, и вишекратни позиви за рад у великом броју жирија домаћих и међународних такмичења: Међународни фестивал флаутиста у Ваљеву,  Републичко такмичење,  Фестивал музичких школа у Зајечару, Такмичење дувача у Лазаревцу, Такмичење дрвених дувача Пожаревцу, Млади виртуоз у Београду, Антон Еберст у Новом Саду, такмичење Славенски у Београду, као и признање за најуспешнијег педагога 1995. године на Такмичењу камерних састава у мађарском граду Балашађармату, као и на такмичењу  Фемус у Суботици, 2016. год. 

Добитник је награде Заједнице музичких и балетских школа Србије за дугогодишње резултате у раду 2015. године.

Од октобра 2006, када је изабрана за председника Војвођанске стручне комисије за флауту, била је организатор неколико семинара: флаутисте Гергеља Ицеша, као и семинара Викенд отворених врата 2007. и 2008. године, на коме је узело учешћа преко 20 колега из Војводине, са својим ученицима.  2009/10. шк. године, семинар Викенд отворених врата постаје акредитован, уз Јаноша Балинта као госта предавача. Редовно учествује у изради пропозиција за Републичко такмичење и међународно такмичење Антон Еберст. Од 2018/19. школске године је и коаутор онлајн семинара “’Музика уз помоћ рачунара“, кроз који је прошло око сто наставника само у току ове школске године. Користи се рачунаром (MS Office, WordPress).

Као члан УГ “Дружицирање“, а као предавач, учествује у раду летњег музичког кампа на Гучеву, две године уназад. 

Њени ученици освајају високе награде и редовно учествују на свим релевантним такмичењима у земљи, од самих почетака њене педагошке каријере све до данашњих дана.

Са камерним ансамблима трио  “Анима” , трио МаесТре и тријом Да камера, наступала је на домаћим фестивалима.

Руководилац је дувачког одсека у МШ Исидор Бајић и координатор интернационалног пројекта Триорка 2, у оквиру кога је припремала наше и стране ученике за оркестарске кампове (и учествовала у раду истих) у Немачкој и Великој Британији.

Од 2019. године обавља дужност помоћника директора за културну и јавну делатност Музичке школе Исидор Бајић у Новом Саду, у оквиру које се бави организационим активностима у самој школи, представља школу у медијима, уређује странице на друштвеним групама и остварује сарадњу са институцијама културе. 

Течно говори енглески језик, преводила је стручну литературу са енглеског језика. 

Мајка је двоје деце.