Игор Лазић

Биографија

Игор Лазић

Игор Лазић је рођен у Београду. Хорну је почео да свира са десет година у класи проф. Зорана Мрдјеновица. Студирао је у класи проф. Стјепана Рабузина на Факултету музичке уметности у Београду. Студије наставља на Високој школи за музику у Тросингену (Немачка) у класи професора Францис Орвала, где завшава највиши ниво студија (солистише аусбилдунг). Докторирао је из области камерне музике са темом „Тембровска разноликост хорне у камерном ансамблу са дрвеним дувачким инструментима“.

Од 2001.године до 2011. године је био соло хорниста Београдске филхармоније и у том периоду је сарађивао са светски познатим именима као што су Зубин Мехта, сир Невил Маринер, Карл Антон Рихенбахер, Најџел Кенеди, Сара Чанг, Максим Вангеров, Хансјорг Шеленбергер, Милан Турковић, Штефан Дор, Пол Мејер, Радован Влатковић, Херман Бауман, Радек Баборак и други. Доцент је на катедри за камерну музику Факултета музичке уметности у Београду не којој ради од децембра 2003. године.

            Учествовао је у раду бројних камерних ансамбала, као што је Београдски квартет хорни, Тросинген Брасквинтет, „Пуланк Блесерквинтет“, “Исанг Јун” ансамбл (ансамбл нове музике), ансамбл “Алтемузик” (ансамбл ране музике). Лета 2001. учествовао је у летњој турнеји Густав Малер Југенд Оркестер-а, под диригентском палицом Ивана Фишера и Франца Велсер Места. Наступа као солиста и камерни музичар на концертним подијумима широм земље и у иностранству.