Дејан Гаврић

Биографија

Дејан Гаврић

Дејан Гаврић рођен је у Београду. Са 11 година почео је да учи флауту, а само годину дана касније одржао је први концерт. Од 1984. до 1988. године студирао је на Факултету музичке уметности Универзитета уметности у Београду, потом је добио стипендију која му је омогућила да студира следеће 4 године на Фолкванг Хохшуле у Есену у класи проф. Матијаса Ритерса . Дипломирао је фебруара 1991. године са високим почастима.Током студирања добио је прву награду на такмичењу факултета “Фолкванг- Хохшуле“, а такође добитник је и награде за уметнички учинак „Фолкwанг-напредну награду“. Године 1993. завршио Конзертеxамен (магистарске студије) такође са високим почастима од стране целокупне комисије. Након завршетка студија,задржан је на истом факултету као предавач.

Дејан Гавриц је 1996. и 2001. године био носилац награда на међународним такмичењима „Мариа Цаналс“ у Барселони (Шпанија)  и „Леонардо де Лорензо” у Вигиану (Италија).

Током студирања у Београду више пута је наступио као солиста са Београдском филхармонијом као и оркестром Радио телевизије Србије. Наступао је на БЕМУС-у као и на летњем музичком фестивалу Сплиту. Снимао је за потребе радија и телевизије Београд. Као солиста и камерни извођац више пута наступао је у  Енглеској, Француској, Шпанији, Аустрији, Италији, Немачкој, Јапану И  Америци.

Од 1996. до 1998. године био је соло флаутиста Театра и Филхармоније у Есену, а затим Нове филхармоније Вестфалена (Wестфалена). Од сезоне 1999/2000. био је соло флаутиста Филхармоније  и асистент соло флаутисти Бечке филхармоније проф. Дитеру Флирију (Диетер Флyриј) на Високој школи за музику и лепе уметности у Грацу.

Од 2002. године редовни је професор на Високој школи за музику у Мајнцу.