Андреа Живковић

Биографија

Андреа Живковић

Андреа Живковић (1987) рођена је у Котору. Ниже и средње музичко образовање је стекла у ШОСМО Вида Матјан у Котору у класи проф. Јасминке Терзић и доц. Жане Лекић. Дипломирала је у Београду на Академији лепих уметности у класи проф. Љубише Јовановић код којег је и магистрирала на Музичкој академији Универзиета Црне Горе на Цетињу. 

У току школовања освојила је бројне награде међу којима се истичу: I награда на међународном такмичењу у Барлети (Италија), I награда на међународном такмичењу Даворин Јенко (Београд), I награда на репубичком такмичењу (Бар) итд. 

Полазник је мајсторских курсеве код истакнутих професора: Давор Бушић (Хрватска), Ђованни Марегини (Италија), Карољ Марочик (Србија), Јанош Балинт (Мађарска), Сандрине Франсоис (Француска), Жан Мичел Варацхе (Француска), Петер Луцас Граф (Швајцарска). Чланица је квартета Талија (који је основан 2007), Градске музике Котор (од 2011) и оркестра Опероса (од 2015). 

Као педагог делује од 2008. године у школи за основно и средње музичко образовање Вида Матјан, гдје је на функцији шефа Одсјека за дуваче.

Један је од оснивача НВО Флуте Арт (2016) који је у склопу својих активности угостио еминентне професоре флауте, као што су Петер-Лукас Граф, Фелиx Ренгли, Дејан Гаврић итд.