Bruno Grošić

Biografija

Bruno Grošić

Prvo muzičko  obrazovanje stiče u Muzičkoj školi u Požegi ( Hrvatska ) u klasi profesora Ivana Kšeneka. Zvanje baccalaureusa stekao u klasi prof. Boštjana Lipovšeka, a magistrirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Banka Hárkaya.

Pohađao je seminare kod Radovana Vlatkovića, Hermanna Baumanna, Stefana Dohra, Luisa Garcie, Sybile Mahni Haas te Palme Szilágy. Svirao je u Akademskom duhačkom kvintetu te međunarodnim orkestrima u Švajcarskoj (Bridge for the future ) te IRO ( International Regions Symphony Orchestra) . Pedagoškim radom počinje se baviti 2010. godine u muzičkoj školi Pavla Markovca. Učenici su mu osvajači brojnih državnih i međunarodnih nagrada. 

Član je žirija na regionalnim takmičenjima. Sarađujee sa brojim orkestrima u zemlji ( Zagrebačka filharmonija, Simfonijski orkestar HRT-a, Orkestar opere HNK-a, Hrvatski kameni orkestar, Zagrebački kamerni orkestar ), a svira i barokni i prirodni rog  u Hrvatskom baroknom ansamblu. Trenutno je zaposlen u orkestru Kazališta Komedija.