Andrea Živković

Biografija

Andrea Živković

Andrea Živković (1987) rođena je u Kotoru. Niže i srednje muzičko obrazovanje je stekla u ŠOSMO Vida Matjan u Kotoru u klasi prof. Jasminke Terzić i doc. Žane Lekić. Diplomirala je u Beogradu na Akademiji lepih umetnosti u klasi prof. Ljubiše Jovanović kod kojeg je i magistrirala na Muzičkoj akademiji Univerzieta Crne Gore na Cetinju. 

U toku školovanja osvojila je brojne nagrade među kojima se ističu: I nagrada na međunarodnom takmičenju u Barleti (Italija), I nagrada na međunarodnom takmičenju Davorin Jenko (Beograd), I nagrada na repubičkom takmičenju (Bar) itd. 

Polaznik je majstorskih kurseve kod istaknutih profesora: Davor Bušić (Hrvatska), Giovanni Mareggini (Italija), Karolj Maročik (Srbija), Janoš Balint (Madjarska), Sandrine Francois (Francuska), Jean Michel Varache (Francuska), Peter Lucas Graf (Švajcarska). Članica je kvarteta Talija (koji je osnovan 2007), Gradske muzike Kotor (od 2011) i orkestra Operosa (od 2015). 

Kao pedagog djeluje od 2008. godine u školi za osnovno i srednje muzičko obrazovanje Vida Matjan, gdje je na funkciji šefa Odsjeka za duvače.

Jedan je od osnivača NVO Flute Art (2016) koji je u sklopu svojih aktivnosti ugostio eminentne profesore flaute, kao što su Peter-Lukas Graf, Felix Renggli, Dejan Gavrić itd.