Snježana Pavićević

Biografija

Snježana Pavićević

Snježana Pavićević rođena je u Sisku (Hrvatska) gde je završila niže i srednje muzičko obrazovanje. Diplomirala je i magistrirala flautu na beogradskoj Muzičkoj akademiji u klasi prof. Miodraga Azanjca. Osim flaute završila je i Master studije za pikolo flautu na Konzervatoriju “Giuseppe Verdi” u Milanu sa
prof. Nicolom Mazzantijem.

Njen profesionalni angažman počeo je na mestu pikolo flaute u orkestru Narodnog pozorišta u Beogradu 1994. Od oktobra 2002. Pa do danas stalni je član Beogradske filharmonije na mestu solo pikolo flaute. Osim stalnog angažmana u filharmoniji sarađuje I sa drugim orkestrima. Sarađivala je sa brojnim svetskim dirigentima kao što su Zubin Mehta, Mihail Jurowsky, Thomas Sanderling, Muhai Tang, Krzystof Penderecki, Howard Griffits…

Kao student osvojila je brojne nagrade na domaćim i internacionalnim takmičenjima u kategorijama za flautu i kamernu muziku.

Pored orkestarskog angažmana aktivno nastupa solistički i u raznim kamernim sastavima sa flautom, a posebno sa pikolo flautom u cilju promocije ovog instrumenta na ovim prostorima. S tim ciljem pokrenula je I projekat “Piccolo vikend u filharmoniji” koji okuplja sve đake I studente flaute, kao I mlade profesionalce koji žele da se bolje upozanaju sa pikolo flautom, unaprede svoje veštine I budu u toku sa svetskim tendencijama kada je u pitanju ovaj instrument. Takođe, “Pikolo vikend” nudi mogućnost aktivnog učenja sa najboljim svetskim umetnicima I koncerte sa najraznovrsnijim repertoarom za pikolo. Snježana je jedan od profesora za pikolo flautu u okviru online platforme “Play with a pro”. Redovni je član žirija za flautu I pikolo flautu na mnogim međunarodnim takmičenjima.

Osim koncertnih I edukativnih aktivnosti, snimala je za Radio Beograd (Prokofiev: Sonata za flautu i klavir, Lievski: Sonatina za flautu i klavir, Francaix: Svita za solo flautu) kao i za autorske albume australijskog kompozitora Alana Holley-a (izdavač Hammerings records iz Sidney-a), I američkog kompozitora Davida Loeba (izdavač Centaur records, Inc , Louisiana USA). Snimila je CD album “Piccolo solo”